Iz trgovačke kuće Studenac sa sjedištem u Omišu priopćeno je kako su preuzeli zadarsku tvrtku Sonik.

U priopćenju se ističe kako je Studenac, kao glavni maloprodajni trgovački lanac na Jadranskoj obali i jedan od vodećih u Hrvatskoj postigao je dogovor o strateškom partnerstvu sa Sonikom. Zadarski trgovački lanac koji posluje u 88 prodavaonica te ima 500 zaposlenika. Nakon odobrenja Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN-a) i ispunjavanja svih uvjeta dogovorenih između stranaka, Studenac će steći 100% udjela Sonika.

Tim povodom Michal Senczuk, predsjednik uprave Studenca, izjavio je:

"Ova je poslovna odluka od iznimne strateške važnosti jer će dodatno ojačati pozicioniranje Studenca na Jadranu kao tržišnog lidera u maloprodaji. Studenac i Sonik su oboje vrlo dobro upoznati s potrebama kupaca što će nas u budućnosti približiti lokalnoj zajednici i pomoći da još brže odgovorimo na njihove zahtjeve."

Nikola Sorić, osnivač Sonika, izrazio je uvjerenje  kako će ta"poslovna transakcija predstavljati velik i važan korak u razvoju naše kompanije. Pridruživanjem Studenac grupi omogućit će nam uzajamni razvoj i sinergijski efekt koji će nam dati priliku za povećanje tržišnog udjela unutar regije, navodi se u priopćenju iz Studenca.

Studenac je ušao u  Zadar preuzimanjem trgovine Kerum u Gradu, a nedavno su otvorili novu prodavaonicu uz Murvičku ulicu.