Zadarski Turisthotel u prvih je devet mjeseci ostvario blagi pad noćenja i dolazaka turista, no zbog većih cijena i bolje strukture kapaciteta Turističko naselje Zaton ostvarilo je povećanje prihoda u odnosu na prošlu godinu, navodi se u nerevidiranom financijskom izvješću za treće tromjesečja 2019. godine. Ukupni prihodi Turisthotela u ovom razdoblju iznose 291,83 milijuna kuna, dok bruto dobit iznosi 116,6 milijuna kuna i veća je za 16,3% .

Turističko naselje Zaton, kao najznačajniji organizacijski dio, posluje u razdoblju od početka svibnja do kraja rujna, dok je veći dio i ostalih objekata Društva, kao što su praonice i gradski objekti, koji imaju cjelogodišnje poslovanje, podložni sezonskom poslovanju. Do kraja rujna u TN "Zaton" ostvareno je 828.588 noćenja, što je za 2,5 posto manje nego u istom razdoblju prošle godine, dok je hostel "Forum" s ostvarenih 14.585 noćenja imao pad od 4%.

Ipak, zbog većih cijena i bolje strukture kapaciteta (kod kampa veći broj kućica), financijski pokazatelji su bolji kod kampa i kod apartmana. Ukupni konsolidirani prihodi Grupe iznose 296,7 milijuna kuna i veći su za 12,2%, od čega poslovni prihodi iznose 289,2 mil kuna i veći su za 10%. Turisthotel je prihodovao i 13 milijuna kuna od naplate štete od osiguranja, nakon elementarne nepogode u veljači. Bruto plaće osoblja, bez ostalih naknada, iznose 49,3 milijuna kuna.

Svoju djelatnost Turisthotel d.d., obavlja u turističkom naselju (Holiday Resort) Zaton, koji se sastoji od apartmanskog naselja i kampa. Raspolaže s ukupnim smještajnim kapacitetom za oko 8.000 osoba - 596 apartmana sa 2.590 ležaja te 1.700 smještajnih jedinica (kamp mjesta, kamp kućica, šatora) za oko 5.500 osoba. Gradske turističko-ugostiteljske objekte čine kafe-barovi u gradu Zadru te hostel "Forum", uz koje ima i dvije praonice, u Zadru i Dubrovniku.