Stečajna upraviteljica Vigensa Radojka Danek izvijestila je jučer Skupštinu vjerovnika ove tvrtke kako nije iskazan interes kupaca za prodaju stada i nekretnina tvrtke po početnoj cijeni, ili barem 3/4 vrijednosti, što je navedeno kao minimum.

- Objavljena su dva pozva za prodaju pokretnina, stoka i strojevi prema popisu, međutim ništa od toga nije prodano, pa predlažem smanjenje cijene za 10 posto, rekla je Danek, a najveći vjerovnik Zagrebačka banka prijedlog je i prihvatio. Sutkinja Ardena Bajlo na kraju je donijela odluku o još trio pokušaja prodaje, a pri svakom od njih cijena će se smanjivati dodatnih 10 posto.

U međuvremenu je stado povećano jer su se neke krave otelile te se ta telad prodaje nezavisno od matičnog stada. Vlasnica tvrtke Elvira Sterle, koju je stečajna upraviteljica angažirala za vođenje poslova dok traje stečajni postupak, rekla je da je kontaktirala s kupcima i nudila da sami ponude cijenu po kojoj bi kupili telad. ali bezuspješno. Izgledno je ipak da će telad kupiti PIK Vrbovec.

Danek je navela da ima problem s manjkom zaposlenika jer se radi o velikoj nečuvanoj površini pa bi moglo doći do otuđenja dijela stečajne mase, a i po svemu sudeći će dva veterinara dati otkaz. Elvira Sterle navodi da je doista problematično održavanje i stada i cijele površine zbog malog broja zaposlenih koji praktički svi rade sve, a inače je na farmi radilo oko 40 ljudi.

Inače, uoči skupštine vjerovnika sutkinja Bajlo zatračila je od Danek da joj u roku od osam dana dostavi evidenciju prisutnosti na radu svih zaposlenika od sklapanja ugovora o radu do danas, podatke o bolovanju i korištenju godišnjih odmora, preslike platnih listi za sve zaposlenike te popis poslova koje su u svakom pojedinom mjesecu od potpisivanja ugovora o radu obavili Venci Medić, Elvira Sterle, Andrea Sterle, Zdravko Škulić, Vanja Štrmelj, Danijela Kovačević i Željko Kovačević, a u skladu sa opisom poslova i radnih zadataka iz ugovora o radu.