U tijeku su pripreme za najljepšu hrvatsku biciklijadu, jedinstvenu i originalnu - Bike & Wine - Ravni Kotari Tour, koja se održava u nedjelju 5. svibnja! Zbog velikog interesa, poželjno je prijaviti se na vrijeme.

Riječ je o jedinstvenoj biciklijadi koja povezuje nezaboravne krajolike i baštinu ruralnih dijelova Zadarske županije te najpoznatije vinarije šire regije. Ova tematska biciklijada upoznat će Vas s autohtonim vrijednostima s kojima se ne susrećete tako često, tradicijom od neprocjenjive vrijednosti.

Ova po mnogo čemu posebna biciklijada počinje u Polači, u Ražnjevića dvorima A.D. 1307 te se kreće put Nadina, utvrde Kličevice i Kaštela Benković u Benkovcu, unaprijed utvrđenom rutom. Na putu su predviđena tri stajanja na kojima će se predstaviti ukupno šest vinarija sa mogućnošću degustacije. Cjelokupna dionica je dužine 39 km.

Sudionici na navedenoj ruti skupljaju potvrde od svake vinarije. U Ražnjevića dvorima A.D. 1307 u Polači, biti će organiziran ručak za sve sudionike biciklijade.

Preporučena dobna granica za maloljetnike je 14 godina. Svi natjecatelji mlađi od 18 godina dužni su donijeti pisanu izjavu roditelja/skrbnika o suglasnosti za nastup na utrci. Kotizacija iznosi 75 kuna.