Dok odvjetništvo podiže kaznenu prijavu protiv nekadašnje direktorice Elvire Sterle, stečajna upraviteljica Radojka Danek provodi pripreme za rasprodaju imovine Vigensa. Osim oglašavanja prodaje nekretnina, to znači i očuvanje zatečenog stočnog fonda, zbog čega se na određeno vrijeme produžilo ugovor radnicima koji su nužni za njegovo preživljavanje.

Danek u izvješću podnesenom Trgovačkom sudu navodi kako je 17. siječnja održano ispitno i izvještajno ročište na kojem je većinom glasova odlučeno da se pristupi prodaji imovine. Prihvaćen je prijedlog stečajne upraviteljice da se produže ugovori o radu za sve radnike i to na rok od 90 dana, jer bi u suprotnom nastala nenadoknadiva šteta na imovini dužnika, budući da veliki dio imovine čine krave i telad.

Na nekretninama koje su najvrjedniji dio tvrtke postoji založno pravo u korist Vencija Medića, koji je također prijavljen zbog sumnje da je kao odgovorna osoba Vigens Investa krivotvorio više ugovora o pašarenju. Kada se nekretnine prodaju i isplati Medić, ostatak će, bude li ga uopće, pripasti vjerovnicima. Stoka se neće prodavati pojedinačno, već će se tražiti ponuda za sva grla zajedno.

Inače, od 15. listopada prošle godine do 12. travnja ove Vigens je na ime državnih potpora dobio 2,3 milijuna kuna.