Udruga „Eko Zadar" i Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije - AGRRA, partneri u projektu AlterNET - Edukacijom i umrežavanjem do zaposlenja na ruralnom području objavili su Javni poziv za prijavu kandidata za besplatnu edukaciju „Osnove knjigovodstva i poslovanja OPG-a".

Javni poziv odnosi se na dugotrajno nezaposlene osobe na području Grada Benkovca, Grada Obrovca, te općina Gračac, Novigrad, Pakoštane, Polača, Stankovci i Sv. Filip i Jakov koje su, obzirom da je riječ o dopunskoj edukaciji, prethodno završile osposobljavanje za knjigovođu-računovođu o čemu dostavljaju uvjerenje.

Dugotrajno nezaposlenim osobama smatraju se osobe koje su, ukoliko su mlađe od 29 godina, nezaposlene minimalno 6 mjeseci, dok ukoliko su starije od 29 godina trebaju biti nezaposlene minimalno godinu dana. Od onih koju su registrirani u evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje biti će zatraženo da dostave potvrdu o trajanju nezaposlenosti. Mogu se prijaviti i osobe koje se ne vode u evidenciji HZZ-a, a koje u tom slučaju dostavljaju izjavu o trajanju nezaposlenosti.

Kako pojašnjava voditeljica projekta Nives Rogoznica, ova je edukacija izvorno planirana za osobe koje su se u sklopu projekta AlterNET osposobile za obavljanje poslova knjigovođe-računovođe, a jedno je mjesto na edukaciji ostalo slobodno zbog odustajanja jedne od polaznica.

Edukacija „Osnove knjigovodstva i poslovanja OPG-a" održat će se 18. i 19. ožujka s početkom u 15 sati u prostorijama Srednje škole Kneza Branimira u Benkovcu, a polaznicima će biti osigurano i refundiranje troškova prijevoza između mjesta stanovanja i mjesta održavanja nastave.

Zainteresirani za edukaciju mogu se javiti na adresu e-pošte udruge „Eko-Zadar" desk@ekozadar.hr ili na 091 20 85 696.

Projekt AlterNET udruga „Eko-Zadar" provodi u partnerstvu s Agencijom za ruralni razvoj Zadarske županije (AGRRA). Riječ je o dvogodišnjem projektu provedba kojeg će trajati do 13. svibnja 2020. godine, a čiji je cilj edukacijom i umrežavanjem povećati zapošljivost dugotrajno nezaposlenih osoba na ruralnom području Zadarske županije kroz stjecanje kompetencija za obavljanje poslova potrebnih na ruralnom području, umrežavanje s lokalnim dionicma i svladavanje vještina poslovnog komuniciranja. Projekt vrijedan 957.059,31 HRK u potpunosti je financirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.