ZADAR - Mario Devošić novi je direktor tvrtke Luka Zadar umjesto dosadašnjeg Nikole Dragičevića.
Odluka je to Nadzornog odbora te tvrtke u kojoj su se prošle godine promijenili vlasnici. Umjesto Slovenaca u Luku Zadar stigli su Kinezi. U tom je postupku sudjelovao i Nikola Dragičević, tadašnji direktor koji nam, sredinom prošlog mjeseca, kada smo ga zvali, nije mogao ništa reći o svojoj smjeni.
Nadzorni odbor, čiji će se sastav ponovno promijeniti na sazvanoj skupštini dioničara, 12. prosinca donio je odluku o imenovanju Devošića. On se tako ponovno vraća iz Zagreba u Zadar, gdje je tri godine bio prokurist u Tankerska Next Generation. Zadarsku brodarsku kompaniju, kako doznajmo napustio je iz osobnih razloga. U ime TNG, Devošić kao financijski direktor primio je 2016. godine „Zlatna plaketa" zadarske gospodarske komore za najuspješniju srednje veliku tvrtku.

Luka Zadar je jedna posve drugačija priča u kojoj se godinama mijenjaju vlasnici a uprave najavljuju velika ulaganja i preobrazbu te tvrtke koja je nositelj teretnog morskog prometa u Gaženici. Luka je dobila za to koncesiju i obaveze koje, ako ne ispune, ostaju bez mogućnosti poslovanja.