Kada su američki investitor Jeffory D. Blackard i bivši senator, kongresnik i predsjednički kandidat Rick Santorum boravili u posjetu županu Božidaru Longinu, kako bi najavili svoje ulaganje u projekt Pašman Resort, izvješće o medijima o tom je događaju, uz druge, poslala i agencija Grizli komunikacija, koja zastupa tvrtku Zero Global Waste. U tom je priopćenju navedeno kako će partner Amerikancima u razvoju ovog projekta, procijenjenog na vrijednost od 500 milijuna eura, biti zagrebački C.I.O.S., tvrtka u vlasništvu "kralja otpada" Petra Pripuza.

C.I.O.S. je inače najveća tvrtka za otkupljivanje i preradu otpada u Hrvatskoj, a vlasnik je takvih i sličnih tvrtki i na području BiH, Crne Gore, Srbije, Kosova, Makedonije i Albanije. Ekspanzija tvrtke krenula je iz Zagreba, u kojem je Pripuz ostvario unosne poslove s Gradom Zagrebom, a zbog dijela njih trenutno je i protagonist sudske afere Agram.

Po dolasku u Zagreb Amerikanci su najavili strateško povezivanje i ulazak u vlasništvo C.I.O.S. grupe.

- Sektor gospodarenja otpadom, uz turizam, za nas ima veliki investicijski potencijal zbog kojeg smo spremni ulagati u Hrvatsku. Analizom tržišta zaključili smo da je C.I.O.S. grupa lider u gospodarenju otpadom u Hrvatskoj i regiji i zato je odabrana za našeg strateškog partnera. Iznimno smo zadovoljni s onim što smo vidjeli, riječ je o modernoj kompaniji s kvalitetnom infrastrukturom, upravljačkom strukturom i potencijalom za daljnji rast. Vjerujemo da je ovo početak prosperitetnog partnerstva na obostrano zadovoljstvo, izjavio je tada Blackard.

Kako doznajemo, na sastanku u Županiji nije bilo predstavnika Pripuzove tvrtke, ali je bio Mladen Jozinović, konzultanta u hrvatskoj podružnici američke tvrtke Zero Global Waste, koja je dio velikog poslovnog carstva teksaškog multimilijunaša.

Kakva će biti uloga  Pripuza u investiciji na Pašman tek treba vidjeti.