Nakon uspješnog održanog Okruglog stola računovođa u Zagrebu, Osijeku i Rijeci, Udruženje obrtnika Zadar i Hrvatska obrtnička komora organiziraju Okrugli stol računovođa u Zadru u srijedu, 10. listopada u prostorijama COIN coworkinga, na adresi, Put Murvice 16/II kat, u trajanju od 10,00 do 12,00 sati.

Računovođe se svakodnevno susreću s brojnim promjenama zakona i propisa te kratkim vremenom za njihovo provođenje u praksi. Jedan od njihovih najvažnijih zadataka jest da prenose znanje klijentima, upoznaju ih i upozoravaju na što sve treba paziti kako se ne bi prekršili propisi. Stoga uz redovan posao, uvijek moraju imati spremne odgovore na brojne upite i zahtjeve, kako klijenata, tako i zakonodavca. Pri tome se od njih očekuje točnost i nepogrešivost, a uz to su opterećeni obvezama koje se ne tiču računovodstvene struke.

Uz sve izazove s kojima se suočavaju u okviru kompleksnih i zahtjevnih radnih zadataka, računovođe su suočene s problematikom licenciranja.

O svemu navedenom kao i o problemu obrazovanja budućih kadrova za računovodstvo te suradnji predstavnika računovođa s mjerodavnim institucijama u okviru Okruglog stola računovođa razgovarat će sijedeći sudionici okruglog stola, predstavnici sljedećih institucija:
 Hrvatske obrtničke komore (HOK)
 Hrvatske gospodarske komore (HGK)
 Porezne uprave Zadar
 Hrvatske udruge poslodavaca (HUP)
 časopisa Računovodstvo revizija i financije (RRIF)
 Inicijative profesionalnih računovođa Hrvatske (IPRH)

Ovim Okruglim stolom želi se doprinijeti nastojanjima da se rastereti poslovanje računovodstvenih servisa i pojednostavi poslovanje obrtnika i poduzetnika.