Hrvatska gospodarska komora- Županijska komora Zadar u sklopu aktivnosti Strukovne skupine turističkih agencija HGK - ŽK Zadar te u suradnji s Turističkom zajednicom Zadarske županije, Turističkom zajednicom grada Zadra i Predstavništvom HTZ-a, u zemljama Beneluxa organizira 2. listopada u hotelu Van Der Valk Brussels Airport u Bruxellesu poslovne susrete zadarskih turističkih tvrtki s belgijskim partnerima.

Iz TZ Grada Zadra, doznajemo, nitko neće ići u očekivanju novog direktora ureda.

Cilj događaja je pronalazak poslovnih partnera zadarskim turističkim tvrtkama i predstavljanje turističke ponude zadarske regije na belgijskom tržištu. Događaj je rezultat suradnje članica Strukovne skupine turističkih agencija HGK-ŽK Zadar koje su nakon uspješne realizacije poslovnih susreta u Milanu u svibnju 2017. godine, ovoga puta pokrenule inicijativu za predstavljanje belgijskom tržištu.

Na poslovnim razgovorima sudjelovat će predstavnici deset zadarskih putničkih agencija i Zračne luke Zadar. Osim poslovnih susreta prezentirat će se turistička ponuda Zadarske županije pred belgijskim novinarima i turoperatorima i organizirati prigodni domjenak uz gastroprezentaciju zadarskoga kraja. Za boravka delegacije u Belgiji sudionicima je organiziran posjet Predstavništvu Hrvatske gospodarske komore u Bruxellesu te stručni izlet u belgijski grad Brugge.

Na put idu predstavnici ovih zadarskih agencija:

1. SHUTTLE TOURS d.o.o.

2. MARICOM d.o.o.

3. KAYAK ADVENTURE ZADAR, obrt

4. DISTINCT TRAVEL CROATIA(Diversitas d.o.o.)

5. TERRA TRAVEL d.o.o.

6. ADRIATIC EXPLORE TRAVEL j.d.o.o.

7. FERAL TOURS d.o.o.

8. VIR TURIZAM d.o.o.

9. SALT SAND STONE j.d.o.o.

10. DALMATIA ADVENTURES, obrt

11. ZRAČNA LUKA ZADAR d.o.o.