Raspisan je natječaj za izgradnju Centra novih tehnologija u Murvici. Procijenjena vrijednost radova je 21,5 milijuna kuna (bez PDV-a), a izvođač će novi centar morati izgraditi u roku od 10 mjeseci. Centar novih tehnologija strateški je projekt Zadarske županije.

Ukupna vrijednost projekta je 38 milijuna kuna, a najvećim dijelom financiran je europskim novcem. INOVACIJE - Ustanove za razvoj kompetencija, inovacija i specijalizacije Zadarske županije nositelj je tog EU projekta.

- Odobrena su bespovratna sredstva Europskog fonda za regionalni razvoj u vrijednosti od 20 milijuna kuna. Radi se o specijaliziranom poduzetničkom inkubatoru za metaloprerađivačku industriju visokih tehnologija. Projekt je u provedbi. Vi znate da je to jedna od industrija ostvaruje najveći izvoz za našu županiju, kazala je ravnateljica Vedrana Kevrić.

Partneri na projektu su INOVACIJA i Općina Poličnik, a želja je izgraditi svojevrsnu obrazovnu tvornicu koja bi bila potpora izradi kompleksnih proizvoda u kojem bi se povezali obrazovni, znanstveni i poslovni subjekti Zadarske županije, odnosno Jadranske Hrvatske pa i šire.

Danas tržište karakterizira velika promjenljivost. Stalno se izbacuju novi proizvodi, skraćen je vijek samog proizvoda, dakle konstantno je potrebna edukacija, dakle i oni koji su završili školu, moraju se stalno educirati da bi se moglo imati konkurentan proizvod. - objašnjava ravanteljica Kevrić.

Centar novih tehnologija gradit će se u gospodarskoj zoni Murvica Jug. Rok za dostavu ponuda je 3. listopada. U pripremi je inače i izrada natječaja za opremanje Centra.