Kao uvod u Culture4Innovation Akademiju, koja će se 17. i 18. rujna održati u prostorijama COIN Coworkinga, u srijedu je održano besplatno predavanje o gejmifikaciji.

Gejmifikacija podrazumijeva upotrebu dizajna i strategija iz video igrica u poslovnom svijetu, prvenstveno za rješavanje stvarnih situacija i problema, a danas, u digitalno doba, postala je nezaobilazan alat u komunikaciji sa zaposlenicima, klijentima, potrošačima.
Snježana Šlabek, jedna od osnivača programa Culture4Innovation iz britanske tvrtke Cambridge Innovative System Solutions, već je desetak godina u vodama gejmifikacije te je dvije godine zaredom nosila međunarodnu oznaku „Movers and shakers" za doprinose upravo iz područja digitalnog učenja.

- Elemente iz industrije videoigrica možete koristiti unutar organizacije i prema klijentima. Mehanizmi koji djeluju na motivaciju igrača kopiraju se i koriste u poslu, poput skupljanja bodova za popuste u trgovinama, osvajanje novog "levela" u karijeri. Sve više i više tvrtki koristi taj koncept. Danas ne postoji uspješna internacionalna tvrtka koja ne koristi gejmifikaciju. U Hrvatskoj se posljednjih godina puno priča o tome, a polaznici naše akademije naučit će koristiti te mehanizme kroz teoriju i praktični dio, rekla nam je Šlabek.