U zadarskom coworking prostoru COIN u četvrtak je obilježen internacionalni dan coworkinga, 9. kolovoza. U sklopu Dana otvorenih vrata svi zainteresirani mogli su besplatno iskušati čari radnog koncepta temeljenog na umrežavanju i obavljanju djelatnosti različitih profesionalaca u zajedničkom radnom prostoru.

- Coworking je prije svega prostor koji osigurava poslovnu infrastrukturu svojim korisnicima-nezavisnim poduzetnicima koji obavljaju različite samostalne djelatnosti i koji nisu vezani za fiksni uredski prostor. Coworking su i korisnici prostora koji čine coworking zajednicu te premda su neovisni u obavljanju svojih poslova oni ostvaruju međusobnu suradnju i zajedničke poslovne projekte, rekla nam je Slavica Kosović, voditeljica coworking prostora COIN Zadar.

Od početka 2016. godine COIN je koristilo više od 150 korisnika.

- Trenutačno imamo 26 stalnih korisnika, od kojih većina dolazi iz IT sektora, te 8 stranaca tj. digitalnih nomada iz Mađarske, Ukrajine, Venezuele, SAD-a. Za vrijeme svog boravka u Zadru oni upravo u našem prostoru pronalaze sve ono što im je potrebno kako bi mogli obavljati svoj posao, poručila je Kosović.