Zadarski Cromaris, koji posluje u sklopu Adris grupe, u prvom polugodištu 2018. godine ostvario je prodaju od 3.726 tona, što je za 12 posto više u usporedbi s prvih šest mjeseci prošle godine. 

Na izvoznim tržištima ostvaren je količinski rast od 16 posto, što ukazuje na daljnji rast internacionalizacije poslovanja. Cromaris na inozemnim tržištima ostvaruje 82 posto prodanih količina i 83 posto prihoda od prodaje. Prihodi od prodaje proizvoda visoke dodane vrijednosti, prije svega svježe očišćene i pakirane ribe, fileta i hame, porasli su za 55 posto. Trenutno čine oko 40 posto udjela u ukupnoj prodaji, što je u skladu s Cromarisovom strategijom diferencijacije proizvoda. Zabilježen je i rast prosječnih cijena od dva posto, što je dovelo do rasta prihoda od prodaje za 14 posto.

Cromaris je u prvih šest mjeseci 2018. godine ostvario neto dobit od 12,3 milijuna kuna, što je za 54 posto više u usporedbi s istim prošlogodišnjim izvještajnim razdobljem, javljaju iz Adris grupe koja je u prvih šest mjeseci ove godine ostvarila ukupne prihode od 2,77 milijardi kuna.