U ponedjeljak 9. srpnja u prizemlju Studentskog doma na adresi dr. Franje Tuđmana 24d otvara se novi coworking prostor u Zadru.

Code Hub Zadar uspostavljen je u sklopu prekograničnog projekta CODE (Interreg IPA program prekogranične suradnje Hrvatska - Bosna i Hercegovina - Crna Gora 2014.-2020.), koji ima za cilj unaprjeđenje poduzetničkog okruženja u prekograničnom području kroz razvoj poslovne infrastrukture i usluga podrške inovativnim poduzetničkim idejama.

Projektom je predviđeno osnaživanje potpornih institucija te razvoj i implementacija novog mentorskog programa za poduzetnike. Isto tako, planira se uspostava modela suradnje privatnog i javnog sektora radi pokretanja i razvoja IT klastera, provedba različitih specijaliziranih treninga i edukacija vezanih za razvoj IT sektora, odnosno pokretanje mreže coworking prostora u gradovima partnerima, od kojih je jedan upravo novo otvoreni Code HubZadar.

Coworking prostor Code Hub Zadar rezultat je suradnje i ulaganja Grada Zadra, Sveučilišta u Zadru i Agencije za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA, kako bi se doprinijelo promociji i razvoju poduzetništva zasnovanog na inovacijama, znanju i novim tehnologijama te na drugim odgovarajućim projektima u području poslovnog povezivanja poduzetnika i obrazovanja.

Namijenjen je prvenstveno studentima kojima će omogućiti potreban prostor za rad, kao i mogućnost da se povežu i ostvare poslovne kontakte s pojedincima i timovima s poslovnim idejama, startup-ovima, malim i mikro poduzetnicima te freelancerima te dobiju mentorsku podršku, s naglaskom na razvoj IT zajednice i inovativnih tehnologija.