Riboprerađivači sa zadarskoga područja dobili su ukupno skoro 20 milijuna kuna. U ovom natječaju najveću potporu od 7,5 milijuna kuna dobio je Marikomerc iz Poličnika. Najmanju potporu od 162 tisuće kuna, dobila je tvrtka Mišlov doo.

U Ministarstvu poljoprivrede danas je potpisano 19 ugovora o dodjeli sredstava za Preradu proizvoda ribarstva i akvakulture, vrijednih gotovo 57 milijuna kuna. Riboprerađivači sa zadarskoga područja dobili su ukupno skoro 20 milijuna kuna. Maksimalan iznos od 7,5 milijuna kuna dobio je Marikomerc iz Poličnika. Ta je  obiteljska tvrtka napravila najveći iskorak u preradi i distribuciji ribe - u Poličniku su izgradili novi pogon.  Za Mardešić Sali koji se lani modernizirao  odobreno 7.2 milijuna.  Zadarski Arbacommerc dobio je  2 036 000 dok je za Pelagos Net Farma u suvlasništvu generala  Ante Gotovine namijenjeno 2 226 000. Najmanje iznos od 162 tisuće kuna dobila je tvrtka Mišlov doo.

Rezultat je to drugog natječaja za provedbu ove mjere, provedenog prošle godine, a na koji su se mogli kandidirati projekti izgradnje ili rekonstrukcije objekata za preradu proizvoda ribarstva te skladišnih prostora, projekti opremanja objekata za maloprodaju, kupnju specijaliziranih vozila, sustava za nadzor objekata kao i za unaprjeđenje uvjeta rada u objektima.