ZADAR- Desetljeće nakon što je tadašnjoj upravi Tankerske plovidbe političkim putem nametnuto suvlasništvo nad remontnim brodogradilištem Viktor Lenac, današnja uprava bi od toga trebala napraviti dobar posao kada uspiju vratiti ulaganja u škver kojeg su s Uljanikom izvukli iz stečaja (preko potopljenog doka, op.a).

Kada je došlo do promjene na čelu zadarska brodarske kompanije, novi predsjednik Uprave Mario Pavić u prvoj izjavio kojoj je dao za naš portal, izrazio je namjeru novog menadžmenta prodaje udjela u Lencu ali i ostalim tvrtkama koje su postale opterećenje za osnovnu djelatnost Tankerske.

U međuvremenu je Uprava zadarskog brodara povlačila poteze kojom su doveli do toga da Lenac prošlu godinu završi s najvećim prihodima i povećanju dobiti. Poželjni ženik tako je lakše došao do kupca, a Tankerska plovidba do prilike prodaje svog paketa. Ovih dana su prodali 9 i pol posto dionica talijanskom lancu brodogradilišta Palumbo grupa iz Napulja. Tankerska plovidba je s 27 posto udjela u Lencu, čiji je temeljeni kapital 168 milijuna kuna, ostala i dalje najveći dioničar Lenca s namjerom da to uskoro više ne budu.