Ustanova INOVAcija u suradnji s Gradom Šibenikom i Driope d.o.o. organizira Nacionalno predstavljanje projekta "ROSIE" u utorak 22.svibnja u 11:00 sati u prostorima COIN-a u Zadru, na adresi Put Murvice 16. 

Cilj prezentacije je upoznati poduzetnike, ponajprije mala i srednja poduzeća, s pristupom i osnovama odgovornih inovacija (Responsible Innovation). 

Mala i srednja poduzeća u Hrvatskoj su pod pritiskom konstantnog razvoja novih usluga i tehnologija u proizvodnji no sama često nisu dovoljno inovativna i razvijena. Primjenom novog pristupa za upravljanje inovacijama mala i srednja poduzeća imat će mogućnost primijeniti principe održivog razvoja te odgovoriti na današnje izazove i tako povećati konkurentnost na tržištu. Uvođenjem odgovornih inovacija u poduzetništvo potiče se suradnja između dionika iz privatnog, javnog i civilnog sektora te se stvaraju povoljni uvjeti za primjenu znanja, inovacija i novih tehnologija u razvoju proizvoda. 

Nacionalnom predstavljanju mogu prisustvovati svi zainteresirani za odgovorne inovacije. Ukoliko imate pitanja možete nas kontaktirati na info@inovacija-zadar.hr ili 023/322-112.
Projekt ROSIE (Responsible and Innovative SMEs in Central Europe) je financiran iz programa Interreg Central Europe. Cilj projekta je uz pomoć transnacionalne suradnje poboljšati vještine poduzetnika i ostalih dionika inovacijskog lanca u svrhu promoviranja „Odgovornih inovacija" (Responsible innovation - RI) u malom i srednjem poduzetništvu. Ukupan proračun projekta je 1.794.393€, od čega je INOVAciji odobreno 106.894€.