U Županijskoj komori Zadar Hrvatske gospodarske komore (Špire Brusine 16, Zadar) u petak, 16. ožujka s početkom u 11 sati održat će se besplatna edukacija poduzetnika pod nazivom „Što s poduzećem nakon umirovljenja vlasnika: prepustiti ga djeci, prodati ili nešto treće?"

Edukacija je namijenjena vlasnicima malih i srednjih poduzeća koji su stariji od 55 godina. U Zadarskoj županiji ih je više od 400, a njihova poduzeća zapošljavaju oko 5.000 ljudi.

Okupljenima će se obratiti:

• Dario Jurin, predsjednik Županijske komore Zadar Hrvatske gospodarske komore
• Sunčica Oberman Peterka, prodekanica Ekonomskog fakulteta u Osijeku
• Mirela Alpeza, direktorica Centra za politiku razvoja malih i srednjih poduzeća i poduzetništva

Na edukaciji će se analizirati što za tvrtku znači umirovljenje vlasnika te kako odabrati najbolje rješenje za prijenos poslovanja.

Poduzetnici mogu primijeniti različite načine izlaska iz poduzeća - od njegove prodaje zaposlenicima preko prodaje osobi izvan poduzeća ili drugom poduzeću te prijenosa upravljanja i vlasništva na članove obitelji do likvidacije poduzeća. Ekonomski stručnjaci ističu da gašenje poduzeća treba biti iznimka, a ne pravilo.

O svojim iskustvima i razmišljanjima o prijenosu poslovanja govorit će:

• Željko Goja, suvlasnik tvrtke HSTEC d.d.
• Boris Budan, suosnivač i direktor tvrtke Inkontinentni centar d.o.o.
• Mirela Krstulović, direktorica Regije za poslovanje s pravnim subjektima u Raiffeisenbank Austria

Ulaz na edukaciju za poduzetnike je besplatan, no zbog ograničenog broja mjesta, mole se predbilježbe putem internetske stranice www.cepor.hr.

Edukaciju organiziraju CEPOR i Županijska komora Zadar Hrvatske gospodarske komore, a održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, uz potporu Europskog fonda za jugoistočnu Europu i sponzorstvo Raiffeisenbank Austria d.d.