ZADAR- Prošlo je 10 godina od kada je Tankerska plovidba ušla u suvlasništvo Brodogradilišta Viktor Lenac zajedno s Uljanikom, što je tada bio politički potez Sanaderove Vlade da se spasi taj najveći hrvatski škver.

Tankerska plovidba je od početnog udjela od 11 posto došla dokapitalizacijom koja je prošla kroz iglene uši do većinskog udjela. Uložila je tada Tankerska plovidba 29 milijuna kuna u dokapitalizaciju Lenca, da bi tek ove godine mogla računati na povrat dijela uloženog. Naime, neto dobit Lenca za prošlu godinu iznosila 36,8 milijuna kuna, naspram 1,5 milijuna kuna u 2016. godini. Do proljeća 2016. godine direktor Lenca je bio Zadranin Robert Škifić. Nova garnitura na kormilu Tankerske plovidbe napravila je kadrovski zaokret te je istekom mandata Škifića, stavila novu Upravu Lenca koja očito daje bolje rezultate. Kako i neće kada je predsjednik NO Zadranin John Karavanić, direktor Tankerske Next Generation koja je provela uspješan model stvaranja i upravljanja novom brodarskom tvrtkom.

- Zadovoljni smo rukovođenjem, radom i rezultatima Viktora Lenca, te se nadamo nastavku pozitivnog trenda. Dobri rezultati trebali bi dioničarima, pa tako i Tankerskoj dati određeni povrat kroz dividendu. Međutim ne možemo još špekulirati o očekivanim iznosima, komentirao je Mario Pavić direktor Tankerske plovidbe poslovni uspjeh Lenca u kojem je zadarska brodarska kompanija većinski vlasnik.