Kad uđete u prizemlje poduzetničkog inkubatora na Novom Bokanjcu, prvo što ćete osjetiti je miris boja i lakova. Trag vodi do laboratorija tvrtke Tomislava Pavičića, jednog od novih stanara Inovativnog Zadra.

Rodom je iz Bosne i Hercegovine, a u Zadar je stigao poslom kojeg je obavljao kao zaposlenik jedne zagrebačke tvrtke. Zbog ljubavi Zadar je postao njegov dom, a kasnije i centar njegove poduzetničke priče. 

- Prvo sam vodio zadarsku podružnicu te tvrtke. No nakon više od desetljeća staža u privatnim tvrtkama, procijenio sam da je došlo vrijeme da osnujem nešto svoje. Bilo je to prije 2 i pol godine, priča nam 38-godišnji poduzetnik.

Danas sa suprugom vodi Pavičić d.o.o., tvrtku koja je nastala kao ispunjenje zahtjeva tržišta za kompetentnim rješenjima pri implementaciji inovativnih tehnologija u završnoj obradi drveta. Od prošlog ljeta sjedište tvrtke nalazi se u Inovativnom Zadru.

- Inovativni Zadar pruža odličnu podršku mladim firmama s dobrom i održivom poslovnom idejom. Poduzetnici su oslobođeni prve godine najma, stoga sam ušteđena sredstva imao priliku investirati u opremu za unaprjeđenje i ubrzanje procesa proizvodnje boja i bajčeva, poručuje Tomislav dodajući kako su za njega birokratske i ostale prepreke pri otvaranju tvrtke bile zanemarive. 

Osim za drvo, u svojoj tvornici proizvodi boje i za staklene površine. Nijanse mogu biti prilagođene specijaliziranima kartama, ali i uzorku i želji stranke. U dogledno vrijeme ulazni dio labosa pretvorit će u izložbeni prostor svojih radova. U planu ima osposobljavanje stručnog kadra za unaprjeđenje i širenje djelatnosti. Teško je naći djelatnika jer je riječ o specifičnom poslu za koji obuka traje dvije godine, poručuje Pavičić ističući svoju najveću želju nakon faze poduzetničke inkubacije - izgradnju vlastitog poslovnog objekta u Zadru.