Potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić potpisala je danas na okruglom stolu pod nazivom „EU fondovi i izvoz" ugovore o dodjeli bespovratnih sredstava za 23 poduzeća iz Hrvatske, među kojima je i zadarska tvrtka MAREX ELEKTROSTROJ.

Tvrtka se bavi proizvodnjom priključnih energetskih ormara za marine i autokampove, dekorativnih rasvjetnih stupova i komunalne opreme, a uz navedeno nudi tehničko savjetovanje, projektiranje i drugo. Zadranima je poznata i kao tvrtka koja godinama brine o ukrašavanju grada za božićne i novogodišnje blagdane. 

Projekt pod nazivom „Povećanje međunarodne konkurentnosti i izvoza kroz nastupe na međunarodnim sajmovima" vrijedan je 272.000,00 kuna, a tvrtka je osvojila bespovratna sredstva u vrijednosti 214.000,00 kuna.   

U sklopu projekta MAREX ELEKTROSTROJ će predstaviti svoj glavni proizvod, pametni priključni ormar, na najvećem sajmu nautike na svijetu Metstrade u Amsterdamu 2018. godine. 

- Glavni cilj nastupa na je povezivanje s potencijalnim partnerima, prezentacija proizvoda, istraživanje međunarodnog tržišta, što će rezultirati širenjem poslovanja i sklapanjem 4 međunarodna ugovora. Projekt će doprinijeti rastom prihoda od prodaje za 774.641 kn odnosno za 6 posto te rastom izvoza od 73.298 kn odnosno za 157 posto, istaknula je Ana Baričić, direktorica tvrtke. 

Poduzetnici iz Zadarske županije od 2015. godine do sada su povukli više od 100 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Kroz poticaje Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta u tom su razdoblju financirana sveukupno 23 projekta za poboljšanje konkurentnosti, podršku razvoju malog i srednjeg poduzetništva u turizmu, razvoj poslovne infrastrukture, inovacije, kompetentnost i razvoj te razvoj poslovne infrastrukture.