ZADAR - Prije 62 godine na današnji dan zaplovio je prvi brod iz flote našeg najvećeg brodara Tankerske plovidbe koju je utemeljio Ivan Paša.

Zadarska kompanija i najbolja tvrtka dočekala je današnji rođendan s dva nova aframax tankera, nazvanim Frankopan i Rava koja su ove jeseni zaplovili u osvajanje zahtjevnog međunarodnog tržišta. Investicija je to od 104 milijuna dolara. S dva novoizgrađena tankera, flota Tankerske plovidbe ima 13 brodova, čemu treba dodati i šest brodova kod tvrtke - kćeri - Tankerska Next Generation.
Tankerska plovidba uspješno brodi i kao jedina hrvatska tvrtka koja je u vlasništvu Zaklade Petar Zoranić čime je spriječena opasnost od neprijateljskog preuzimanja koje je prijetilo opstanku komapnije. Najnoviji rođendan obilježit će se u ponedjeljak skromno, u krugu kuće, najavio je direktor Mario Pavić. Pomorske zastave, koji je okićeno sjedište Tankerske plovidbe još u petak, stavljene su radi Dana Grada kojeg je Tankerska zaštitni znak kao i rođendana pomorske tvrtke.