Sutra počinje 19. Biograd Boat Show, a svečano će ga otvoriti u 12 sati ministar turizma Gari Cappelli, koji će biti i gost u glavnom panelu nakon otvaranja BBS-a, na temu: „Strategije razvoja nautičkog turizma 2009.-2019.- uspjesi i izazovi". Uz ministra, u glavnom panelu će sudjelovati i Direktor HTZ Kristijan Staničić. Panelu će se pridružiti i potpredsjednik HGK Josip Zahler, predsjednici nautičkih Udruženja pri HGK i predstavnik ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Ovu godinu očekuje nas rekordan sajam, s preko 320 izlagača i 300 plovila. Izlaglački prostor je u potpunosti rasprodan, također i novih 1000 m2 je popunjeno zbog velike potražnje, a završne pripreme su u tijeku. Dodatnih 1000 m2 izložbenog prostora uređeno je pokraj ulaza u halu C kako bi se osigurala mjesta za izlagače sa dugačke liste čekanja. Plutajući izložbeni šatori bit će također postavljeni za izlagače koji trebaju prostor na moru. Pontonski most koji spaja sjevernu i zapadnu marinu poduplan je u širinu, a također će upotpuniti cijelu manifestaciju i dodatni četvrti veliki video ekran.

Na ovogodišnjem 19. BBS održat će se i svjetska premijera jedrilice More 40 talijanskog dizajnera Maruzia Cossuttia, koju karakteriziraju elegancija i udobnost - najbolje značajke koje jedna sportska jedrilica može imati. Za sve posjetitelje sajma će biti održane serija praktičnih radionica i predavanja o trendovima u nautičkom sektoru kao i održivosti nautičkog turizma.

Društvo Morskih Viteza organizira stručni seminara otvoren za sve zainteresirane „Priprema skipera za sigurnu plovidbu", 21.10., u terminu od 09.30-16.30 sati u hotelu Ilirija.

- Zabavni program će kao i obično ugostiti mnoge live izvođače uključujući i Nenu Belana s Fiumensima 21.10.s početkom u 22h. Uz besplatan subotnji party s Nenom, spremamo Vam i Mirnovec vatrometni spektakl , čiji će Fun Park Mirnovec također biti jedan od izlagača na Sajmu, nudeći cjelovit obiteljski ugođaj u Biogradu, poručuju organizatori.