"Projekt u Stankovcima daleko odmaknuo: na prvi privatni aerodrom u Hrvatskoj slijetat će bogataši iz Europe" (rujan 2012.)

"Las Vegas u Stankovcima: Nakon zračne luke gradit će se hoteli, kasina, teniski tereni..." (listopad 2014.)

"Na stankovačkom aerodromu uskoro će mali avioni jedan drugome gristi rep?" (siječanj 2016.).

U rujnu 2017. svi ovi naslovi i dalje su aktualni, s tim da projekt nije odmakao puno dalje nego kada je predstavljen. U listopadu 2014. godine ishođena je lokacijska dozvola i na tome je stalo. Investitor Josip Crnčević „zapeo" je na problemu državnog zemljišta na kojem aerodrom treba niknuti. Problem se prvo pokušavao riješiti prebacivanjem vlasništva s države na Općinu Stankovci, koja bi ga onda investitoru prodala ili dala u koncesiju, no država je nakon toga preuzela dogovore s Crnčevićem u svoje ruke, a Općina je tek promatrač.

Nakon ulaganja 3,5 milijuna kuna projekt je godinu-dvije u slijepoj ulici, a Fina je već drugi put Trgovačkom sudu u Zadru podnijela prijedlog za otvaranje stečajnog postupka zbog duga, ovog puta od 106 tisuća kuna. Načelnik Stankovaca Željko Baradić i dalje vjeruje u projekt sportsko-turističko-gospodarskog grada, čiji je aerodrom sastavni dio.

- Investitor očekuje bilo kakav natječaj, za prodaju ili koncesiju, kako bi mogao nastaviti s projektom. On je i dalje jako uporan, uložio je dosta sredstava, o čemu govori činjenica da je to jedina lokacijska dozvola za gradnju novog aerodroma izdana u Hrvatskoj, kaže Baradić.

Crnčević je najavio kako će u projekt aerodroma i pratećih sadržaja uložiti više od 20 milijuna eura. Kompleks bi trebao imati tri hotela s pet zvjezdica, tri casina, dva doma za umirovljenike, dvije sportske staze za trkaće automobile, osam teniskih terena, trgovački centar i dr.