Konferencija o testiranju softwarea koja spaja otvorene teme s unaprijed zadanim izlaganjima Testival 2017 održat će se 1. i 2. rujna u prostoru Inovativnog Zadra (na adresi Grgura Budislavića 99).

Testival je najveća konferencija posvećena testiranju softvera u Hrvatskoj. Već niz godina u gradovima diljem zemlje stvara zajednicu testera softvera. Testival je do sada gostovao u Osijeku, Zagrebu, Varaždinu, Splitu i Rijeci gdje je okupio nekoliko stotina testera softvera iz svih krajeva Hrvatske, kao i Mađarske, Srbije i Austrije te cijeli niz poznatih predavača kao što su Vibor Cipan (CEO, UX Passion), Bret Pettichord (jedan od autora alata Watir i publicist), Maaret Pyhäjärvi (koautorica Mob Programming Guidebook), Ben Simo (ex Salesforce, eBay...) ...

Konferencija kombinira klasičan konferencijski model sa otvorenim formatom rušeći umjetne ograde između predavača i publike. Na taj način lakše se stvara neformalno, ali dinamično okruženje u kojem je umrežavanje i druženje sudionika podjednako naglašeno kao i razmjena iskustava i informacija.

Ove godine konferencija će se održati prvog vikenda u rujnu u Zadru, u inkubatoru Inovativni Zadar, a keynote govornik biti će Alex Rodionov, član Watir core teama i kontributor Web QA tima u Mozilli.

Više o konferenciji na http://testival.eu