Najviše cijene stanova tijekom srpanja su ostale na području Dubrovnika gdje se, prema podacima oglasnika Crozilla.com, za „kvadrat" u prosjeku tražilo čak 3796 eura - što je 2 posto manje no prethodni mjesec. Visoke su cijene zabilježene i u Opatiji, gdje su porasle za 1,7 posto, te su u prosjeku iznosile 2933 eura po kvadratnom metru.
Srpanjske cijene stanova u Splitu bile su 2 posto više no mjesec ranije, te su se popele na 2321 euro po metru kvadratnom.
Zadar, prema podacima oglasnika Crozilla.com, bilježi blagi porast od 0,1 posto, a cijena četvornog metra u prosjeku je iznosila 1880 eura.
U Puli se za „kvadrat" stana tražilo 1384 eura, što je 1,4 posto više no mjesec ranije.
Porast cijena stanova od 1,2 posto bilježe Senj, u kojem se za „kvadrat" u prosjeku tražilo 1220 eura, te Šibenik gdje je prosječna tražena cijena iznosila 1583 eura po metru kvadratnom.
Najniže cijene stanova zabilježene su u gradovima u unutrašnjosti - od kojih samo Zagreb i Varaždin imaju cijene „kvadrata" iznad 1000 eura. Prosječna tražena cijena metra kvadratnog stana u Sisku je iznosila 721 euro, u Bjelovaru 836 eura, u Slavonskom Brodu 864 eura, dok Osijek, prema podacima oglasnika Crozilla.com, bilježi prosječnu oglašavanu cijenu od 954 eura.

Tijekom srpnja se na oglasniku Crozilla.com najviše pretraživala ponuda stanova za prodaju u Zagrebu i Puli, a zatim u Splitu, Zadru i Osijeku.
Kada je riječ o Zagrebu, centar je i dalje dio grada u kojem je potražnja za stanovima izrazito velika.
Osim u središtu grada, vladala je velika potražnja i za stanovima na Trešnjevci, a zatim i u Dubravi, Maksimiru te na Jarunu.
Stranci koji su tijekom srpnja pokazali interes za stanovima koji su se prodavali putem oglasnika Crozilla.com, najviše su pretraživali one u Zagrebu, Puli, Makarskoj, Splitu i Umagu, a najčešće su dolazili iz susjede BiH, zatim Njemačke, Švicarske, Austrije, Švedske i Slovenije.