U prvih šest mjeseci ove godine ukupni prihodi Adris grupe iznosili su 2,54 milijarde kuna, što je za pet posto više od prihoda ostvarenih u istom prošlogodišnjem razdoblju. Neto dobit iznosi 167 milijuna kuna, što je rast od dva posto.

Jedna od sastavnica grupacije, tvrtka Cromaris koja posluje na zadarskom području, u prvom polugodištu 2017. godine ostvarila je prodaju od 3.324 tone, što je za jedan posto više u usporedbi s prvih šest mjeseci prošle godine. Trendovi u srpnju i prognoze za drugi dio godine ukazuju na daljnji rast prodaje i prihoda.

Cromaris 77 posto prodanih količina i 79 posto prihoda ostvaruje na inozemnim tržištima. Prihodi od prodaje proizvoda visoke dodane vrijednosti, prije svega svježe očišćene i pakirane ribe, porasli su za 21 posto. Trenutno čine 30 posto udjela u ukupnoj prodaji, što je u skladu s Cromarisovom strategijom diferencijacije proizvoda. Prihodi od prodaje na razini su prošle godine, a rast troškovne učinkovitosti u proizvodnji povećao je operativnu dobit za 17 posto. Ostvarena je neto dobit u iznosu od 8 milijuna kn, što predstavlja rast od 12 posto.