Na Trgovačkom sudu u Zadru prošlog je tjedna propao još jedan pokušaj rasprave o prijedlogu za otvaranje stečajnog postupka nad tvrtkom Jadran Invest koja u javnosti kotira kao investitor stambenog kompleksa na Višnjiku.

- Ispričava se nedolazak na današnje ročište zastupnika dužnika po zakonu i to Mladena Ninčevića iz zdravstvenih razloga, a Didiera Josepha Alberic de Wite iz razloga jer on prebiva u Dominikanskoj Republici,  objavljeno je u zapisniku na "eoglasnoj" s ročišta kojeg  je vodila sutkinja Ana Markač.  Slijedeće ročište zakazano je 18. kolovoza.

Mladen Ninčević i Didiera Josepha Alberic de Wite suvlasnici su tvrtke Jadran invest koje u sudskom registru ima  još od prije 8 godina dvije zabilježbe svoje imovine prema planu podijele. Temljeni kapital tog društva iznosi 200 milijuna kuna, što je  vrijednost stambenog bloka i zemljišta kojeg su izgradili. A zemlju su skupo kupili kod Grada Zadra, koja je bila predmet sudskog spora (zbog prijašnjih vlanika koji su proglašeni nepoznatima, opa) .

FINA je po službenoj dužnosti još 10. kolovoza prošle godine potaknula provedbu skraćenog stečajnog postupka nad Jadran investom što je iz formalnih zakonskih razloga mjesec  dana poslije obustavljeno. Ministarstvo financija - Porezna uprava dostavila je Trgovačkom sudu prijedlog za otvaranje stečajnoga postupka zbog duga od 428.985,84 kuna.

Istog dana kada je održano ovo ročište, Financijska agencija podnijela je zahtjev za provedbu skraćenog stečajnog postupka nad Ninčevićevom drugom tvrtkom Mocire stanovanje d.o.o.  Ona ima dug od 120 dana u ukupnom iznosu od 256.401,60 kuna.