U organizaciji Javne ustanove Park prirode Vransko jezero, na 4. Sajmu lokalnih poljoprivrednih proizvoda "Luka i igara", obiteljska poljoprivredna gospodarstva s područja Parka prirode i okolice predstavit će svoje vrijedne proizvode domaćim i stranim posjetiteljima.

Za izlaganje na Sajmu "Luka i igara", koji će se održati u nedjelju 06.08. 2017. od 18 sati na vidikovcu Kamenjak, prijavili su se već gotovo svi prošlogodišnji izlagači, što dodatno potvrđuje činjenicu dobre organizacije Sajma i zadovoljstva samih izlagača. Ove godine osiguran je veći broj štandova, stoga iz Parka pozivaju i ostale OPG-ove s područja Parka prirode Vransko jezero i okolice da se prijave za izlaganje i postanu dio ove atraktivne manifestacije. 

Za izlaganje i više informacija potrebno se je javiti stručnoj službi Parka prirode na broj 023/383-181 ili osobno u upravu Parka u Biogradu, Kralja Petra Svačića 2. Sudjelovanje za sve izlagače je besplatno, uz obaveznu prijavu i rezervaciju štanda za izlaganje najkasnije do 31.07.2017.
Sajam "Luka i igara" je izložbeno-prodajnog karaktera, a kroz prigodan program posjetitelji se upoznaju s načinom pripreme i pečenja prisnaca - autohtonog specijaliteta Bukovice i Ravnih kotara i kruha ispod peke, uz degustaciju i bogatu ponudu lokalnih poljoprivrednih proizvoda. Uz prezentaciju i natjecanje u tradicijskoj vještini pletenja rešti luka i kapule, KUD Vrana predstavit će tradicijske plesove i pjesme ovog kraja, izvorno pjevanje i narodna kola.

Zvijezda Sajma svakako je nadaleko poznati i cijenjeni banjevački luk, stoljećima korišten kao začin i lijek vrlo širokog spektra djelovanja, dok će se za dobru atmosferu pobrinuti odlična ekipa iz Škabelin banda.