Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta donijelo je odluku o financiranju projekta „InZad inkubator 2.0" Inovativnog Zadra. 

Gradska tvrtka ovom je odlukom dobila 6 177 659 kuna bespovratnih sredstava namijenjenih za rekonstrukciju postojećeg inkubatora na Novom Bokanjcu.

U opisu projekta stoji kako se njime želi poboljšati platforma za pokretanje i početak rada MSP-ova i omogućiti bolja šansa za njihovu održivost na tržištu. Osim što sama starost postojećeg inkubatora iziskuje određena ulaganja u njegovo održavanje s ciljem produljenja vijeka trajanja, promjene u globalnoj i lokalnoj ekonomiji, novi načini poslovanja te strateška usmjerenost Grada Zadra ka poticanju određenih sektora zahtijevaju odgovor u smislu modernizacije postojeće infrastrukture i prilagođavanja zahtjevima modernih poduzetnika.

- Projektom, osim obnove inkubatora, predvidjelo se i oplemenjivanje novim sadržajima (sala za sastanke, pred-inkubacijski prostor, informatička učionica, laboratorij za digitalnu proizvodnju, društveni prostori), postavljanje foto-naponske elektrane na krov zgrade, te njegovo opremanje suvremenom IT infrastrukturom i opremom, a sve sa ciljem pružanja dodatne potpore korisnicima inkubatora, kao i svim ostalim poduzetnicima, rekao nam je ranije Alan Kociper, direktor Inovativnog Zadra. On je u petak u Zagrebu od ministrice Martine Dalić preuzeo odluku o financiranju projekta.