Danas je u zadarskoj komori održan Investicijski forum kojeg je organizirao poslovni tjednik Lider, a na kojem je utvrđeno kako investicijska klima u Hrvatskoj nije tako loša kao što je percepcija u javnosti. Prema podacima Svjetske banke Hrvatska u posljednje 3 godine skočila za 46 mjesta, istaknuto je na Investicijskom forumu.
Naveden je i primjer u kojem je Poljska tvrtka Jalžabetu za svoj pogon, kojeg je podigla u varaždinskoj poslovnoj zoni, dobila građevinsku dozvolu u jedan dan

Da stvari idu na bolje smatra i Željko Goja, direktor zadarske tvrtke HSTec koja je uglavnom orijentirana na izvoz te koja će ovih dana svečano otvoriti i novi proizvodni pogon.

On je ustvrdio kako rastom izvoza, te razvojem profiliranih i uspješnih novih subjekata, pokreću se bolji trendovi.

Značajan porast investicija zabilježen je u Zadarskoj županiji. U 2015. godine evidentirano je milijardu i 700 milijuna kuna ulaganja u dugotrajnu imovinu, što je za 30 posto više u odnosu na prethodnu godinu. Porast investicija očekuje se i u 2016. godini. Nije samo to ulaganje u turizam već i investicije u male proizvodne pogone, rečeno je na forumu u Zadru.