Za novog člana Uprave Udruženja stranih ulagača u Hrvatskoj FIC-a izabran je Burak Baykan, regionalni direktor turske Doğuş grupe, objavio je Liderpress.

Ta je grupacija u sedam godina, koliko posluje u Hrvatskoj, uložila više od 250 milijuna eura i zaposlila oko 350 hrvatskih građana

.U prostorima INA-e održana je glavna skupština Udruženja stranih ulagača u Hrvatskoj (FIC) na kojoj su predstavljeni rezultati rada Udruženja u 2016. godini.

Rezultate su predstavili predsjednik Mladen Fogec i glavni tajnik Igor Zgrabljić koji je ovim putem istaknuo dvostruki porast broja članova u odnosu na 2015. godinu, uz niz uspješno realiziranih projekata koji su bili usmjereni promicanju konkretnih mjera za poboljšanje investicijske i cjelokupne poslovne klime u Republici Hrvatskoj. Stručnom odboru Lider investa pridružili se predsjednik Uprave Siemensa Mladen Fogec i ravnatelj AIK-a Zdenko Lucić

Doğuş grupa je započela s ulaganjima u Hrvatskoj akvizicijom D-Marin Mandaline u Šibeniku, nakon čega su uslijedile i akvizicije D-Marin Dalmacije u Sukošanu te D-Marin Borika u Zadru, kao i ulazak u vlasničku strukturu ACI-ja s udjelom od 10,87 %.Trenutačno najveći projekt Doğuş grupe u Hrvatskoj je izgradnja prvoga hotela s pet zvjezdica u centru Zadra koji će poslovati pod imenom Hyatt Regency Zadar Maraska.

Hotel će pratiti rezidencijalni i komercijalni dio. Završetkom ovog projekta, ukupni iznos ulaganja Doğuş grupe u Hrvatsku porast će na 350 milijuna eura.

Na glavnoj skupštini najavljen je i veliki investicijski skup na kojem će se predstaviti najbolji primjeri privlačenja stranih ulaganja zemalja iz regije, koji će se održati u lipnju ove godine i biti nastavak prošlogodišnjeg iznimno uspješnog «International FDI Foruma» na kojem su predstavljene najbolje svjetske prakse u ovom području.