Marijana Kolega iz Udruženja obrtnika Zadar i Anamarija Portada iz Ilirije predstavile su danas program 10. Festivala vjenčanja koji će se u subotu i nedjelju, 4. i 5. ožujka, održati u Arsenalu.

Jubilarno izdanje manifestacije donosi sadržajan dvodnevni program za sve posjetitelje. Festival u subotu u 12 sati otvara Slatko jutro, humanitarna prezentacija slastica za Dječji vrtić Latica, uz modnu reviju svečanih haljina te nastup Elene Stelle. Večernji dio festivala počinje u 18 sati, a obuhvaća modnu reviju vjenčanica & reviju cvijeća uz izvedbu akrobatske točke Circo Arta. 

U nedjelju u 12 sati Slatko zamjenjuje Dalmatinsko jutro s okusima mediteranske kuhinje, također humanitarnog karaktera. Uz glazbenu pratnju Klape Kontrada održat će se revija svečanih haljina. U 18 sati pozornicu Arsenala ponovno zauzima modna revija vjenčanica i cvijeća te popularni AKA Crescendo i Zadarski plesni ansambl s izvedbom točke Mirror dance. Festival će najaviti i odjaviti djevojke u haljinama sa zadarskim znamenitostima kreatorice Ade Duke. 

Ove godine svoje će usluge budućim mladencima predstaviti 60 izlagača - salona vjenčanica, organizatora vjenčanja, cvjećara, frizera, fotografa, restorana, kozmetičara, slastičara, zlatara i dr. Uz festivalski popust mladenci će moći pronaći sve što im je potrebno za najljepši dan, a oni najsretniji osvojit će i bračno putovanje. U nagradnoj igri čiji je pokrovitelj Terra Travel sudjelujete popunjavanjem formulara na štandu postavljenom u City Galleriji te na ulazu u Arsenal na dane održavanja festivala. 

Sponzori Festivala vjenčanja su Zadarska županija, Grad Zadar i Turistička zajednica Zadarske županije.