ZADAR- Na Trgovačkom sudu Zadru doneseno je rješenje o prodaji nekretnina Plotera u stečaju elektroničkom javnom dražbom.

Ploter je završio u stečaju prošle godine, a stečajni upravitelj Branko Morić predložio je skupštini vjerovnika prodaju imovine. Prvo će se u komadu 12 neizgrađenih građevinskih terena na (Novom) Bokanjcu, na kojima su dijelom legalizirani poslovni objekti koji nisu upisani u zemljišne knjige. To je bio radni prostor s velikim skladištem Plotera. Vrijednost ukupno 8 476 četvornih metara tog zemljišta, na temelju procjene tržišne vrijednosti sudskog vještaka Mirka Čačića dipl. ing. građ. iznosi 4.631.865,00 kuna. Sud je utvrdio tu procjenu, a uvažavajući odluku skupštine vjerovnika te stav razlučnog vjerovnika od 7. prosinca 2016. Razlučni vjerovnik s iznosom od tri milijuna kuna je Privredna banka Zagreb.

Na prvoj dražbi te se nekretnine mogu prodati ispod tri četvrtine utvrđene vrijednosti nekretnine, što u konkretnom slučaju iznosi 3.473.898,75 kuna, na drugoj dražbi početna cijena može biti 2.315.932,50 kuna. Na trećoj dražbi ne može se ići ispod jedne četvrtine utvrđene vrijednosti nekretnine što iznosi 1.157.966,25kuna, a na četvrtoj dražbi nekretnina se prodaje po početnoj cijeni od 1,00 kune.

Elektronička javna dražba, koja je uvedena lani, odvija se putem Fine, koja bi je trebala i zakazati u slučaju Plotera u stečaju.