Na inicijativu Ceha intelektualnih usluga, Udruženje obrtnika Zadar i ove godine organiziralo je još jedan u nizu jednodnevni seminar na temu računovodstvenih i poreznih propisa za svoje članove obrtnike, koji obavljaju djelatnost knjigovodstvenih usluga.

Seminar je održan u ponedjeljak, 16. siječnja, u Hotelu Kolovare, a u suradnji s Hrvatskom zajednicom računovođa i financijskih djelatnika iz Zagreba (izdavač časopisa RIF), a za članove Udruženja obrtnika Zadar seminar je bio besplatan.

Ovakve edukacije Udruženje obrtnika organizira već duži niz godina u namjeri da svojim članovima omogući da na što dostupniji i jednostavniji način dođu do važnih informacija vezanih uz promjene zakonskih propisa iz područja financijskog poslovanja.

Stručni predavači Hrvatske zajednice računovođa i financijskih djelatnika na seminaru su obradili sljedeće teme vezane uz nedavne izmjene poreznih propisa:

Obračun plaća u 2017. godini i isplata drugog dohotka
Ostale novine u oporezivanju dohotka
Porez na dodanu vrijednost
Zakon o posebnom porezu na motorna vozila
Zakon o lokalnim porezima
Porez na promet nekretnina
Izmjene zakona o porezu na dobit
Novosti pri provođenju ovrhe.

Kvaliteti seminara značajno je pridonijela interaktivna metoda predavanja koja je omogućila uključivanje u raspravu svih sudionika.

Broj zainteresiranih sudionika bio je velik te je seminaru prisustvovalo preko 100 sudionika.

Upravo zahvaljujući navedenom, Udruženje obrtnika Zadar nastavit će s organizacijom ovakvih i sličnih seminara za koje članovi iskažu interes.