Spar Austrija i dalje nastavlja sa širenjem u Hrvatskoj te preuzima od REWE grupe 62 Billa trgovine zajedno s logističkim centrom u Sv Heleni. Akvizicija je zaključena 15. prosinca 2016, dok će se preuzimanje realizirati tek nakon odobrenja AZTN-a. Ovim preuzimanjem SPAR će u Hrvatskoj poslovati s više od 100 prodajnih mjesta. SPAR će istovremeno s trgovinama preuzeti i svih 1900 djelatnika Bille. Kupoprodajna cijena ostaje poslovna tajna.

Zadar je bio jedan od prvih gradova u Hrvatskoj u kojem je u nekadašnjem prostoru Zelenog centra Plodina, otvorena prva Billa trgovina. Dolaskom Interspara i ostalih trgovačkih centara, ona je zatvorena, da bi se ponovno otvorila u zgradi Željezničkog kolodvora

Billa trgovine, prodajne površine uglavnom između 500 do 1.500 m², nalaze se diljem Hrvatske.

Gospodin Helmut Fenzl, Predsjednik Uprave SPAR Hrvatska, objašnjava odluku za akviziciju: "U Hrvatskoj poslujemo od 2005. godine. Realizacijom ove transakcije vlasnici SPAR Hrvatske su još jednom potvrdili da vjeruju u potencijal i daljnji razvoj zemlje. Veseli nas da ćemo s Billa trgovinama, zajedno s novim kolegama, imati priliku dodatno ojačati našu poziciju na tržištu."