Danas s početkom u 12 sati Udruga za ruralni razvoj Ravni kotari u restoranu Josip u Poličniku uspješno je organizirala prvu „Marendu u kotarima" koja je nastala kao posljedica mnoštva provedenih edukacija, seminara, individualnog savjetovanja, rada na terenu, provođenja nekoliko lokalnih projekta. Ujedno ovom prilikom proslavio se dvogodišnji rad udruge.

Ljubitelji zdrave lokalne spize, suradnici udruge uživali su u pomalo zaboravljenim jelima ravnih kotara. Organizatori su okupljenima skuhali tripice, divenice sa kiselim kupusom i čičvardu sa suhim mesom.

Zabavu su upotpunili dečki iz Trio grdelina, koji su dodatno razveselili atmosferu. Gosti su imali priliku okusiti kvalitetna vina Ravnih kotara, te su se kroz neformalna druženja stvorili kontakti za koje smatramo da će u budućnosti doprinijeti razvoju Ravnih kotara.

„Zahvaljujemo svim sponzorima „Marende u kotarima", Općini Poličnik, Općini Posedarje, TZ Benkovac, OPG Matak, Opg Butić, Ultra Sonik, Škaulj ekološka vinarija, Samirić trgovina na veliko i malo, Trgovinski savez d.o.o., Zadarska pivovara, PZ Poličanka, Anić tekstila užarija i Agro mare. Drago nam je da smo danas na jednom mjestu uspjeli kroz ugodnu atmosferu povezati ključne sudionike ruralnog razvoja Zadarske županije. Ovim putem posebno pohvaljujem vrijedne volonterke Kristinu Alić, Anteu Ćustić, Nenu Obrovac i Anitu Salamu koje su svojim radom pokazale da možemo i moramo utjecati pozitivno na promjene u društvu. Vrijeme je da se konačno krene evaluirati rad udruga kako bi smo pronašli adekvatne partnere za daljnju suradnju", kazala je Marta Pintur, dopredsjednica Udruge za ruralni razvoj Ravni kotari.

Dodala je kako je ovo prvi događaj koji udruga radi u suradnji s Lukom Meštrovićem zaduženim za organizaciju Marende u kotarima.

„Jako sam zadovoljan odazivom na Marendu u kotarima, te interesom OPG-ovaca da upotpune sljedeću Marednu u kotarima koju planiramo organizirati ubrzo. Zahvaljujem svim sponzorima, suradnicima te pozivam i ostale zainteresirane OPG-ovce, restorane, iznajmljivače u turizmu da se odazovu u što većem broju kako bi smo stvorili radnu platformu preko koje možemo razvijati područje Ravnih kotara.

„Marenda u kotarima dokaz je uspjeha mladih ljudi koji nesebično žele pomoći području Ravnih kotara. Ovaj događaj samo je jedna u nizu aktivnosti koje udruga sustavno provodi već dvije godine. Nadamo se da će ovakvi događaji umrežiti najvažnije suradnike ruralnog razvoja, izjavio je Vlado Rapan predsjednik Udruge za ruralni razvoj Ravni kotari.