ZADAR - Raiffeisen banka danas je obilježila 15. godišnjicu od otvaranja prve poslovnice te austrijske banke u Zadru. Tim povodom novčane donacije dobili su vrtić Latica i Volonterski centar.
Na početke te banke podsjetila je Mira Magaš, koja je tada bila šefica poslovnice koja se otvarala u okruženju 10 banaka, koliko ih je tada bilo u Zadru. I nije im bilo lako osvajati tržište s RBA koja je u Zadru bila malo poznata, pa je i samo ime  upočetku trebalo ispravljati., kazal je direktorica Magaš. Ključni moment pridobivanja  povjerenja klijenata bio je račun Tankerske plovidbe. Banka danas u digitalno doba i konkurenciju od 17 banaka mora znati zadržati povjerenje klijenata i nuditi im usluge po njihovoj mjeri. - Bit ćemo usmjereni na to kako "stati u vaše cipele", najavila je Mira Magaš, na današnjoj maloj svečanosti u poslovnici banke koja je otvorena u nakadašnjoj "mini-robnoj kući".

- Raiffeisen banka u Zadru je priča Miri i Jadranki i ja im zahvaljujem na svemu što su radile proteklih 15 godina rekao je Ivan Žižić, član uprava RBA. Mira Magaš je direktor korporativnog sektora za područje Šibenika i Zadra u kojem je otvorena još jedna poslovnica. Direktorica za poslovanje sa stanovništvo je Jadranka Šikić. Vođenje prve poslovnice povjereno je Ines Bašić. Ona je uručila čekove ravnateljici Latice Vesni Penjalov i Maji Pletikosi, predsjednici udruge socijalnih radnika koji je osnovao Volonterski centar. Oni će 15 tisuća kuna utrošiti za organizaciju međunarodnog skupa, najavila je Pletikosa, dok će Latica novac iskoristiti za opremanje dvorišta u međuprostoru (vrtić Pčelica) u koji su nedavno uselili.
RBA u Zadru otvoren je 13. srpnja kao 13. poslovnica u Hrvatskoj, a danas ima otvorenih 11 tisuća tekućih račina i 1 300 transakcijskih računa za tzv. velike klijente.