U prostorije Inovativnog Zadra, poduzetničkog inkubatora na Novom Bokanjcu, nedavno se uselio Studio GRiD, tvrtka koja se bavi izradom profesionalnih high-end 3d arhitektonskih vizualizacija i animacija (prezentacija projekata) u arhitekturi, dizajnu i srodnim granama.

Nakon 10-godišnjeg radnog iskustva, vlasnik Boris Božić se krajem prosinca prošle godine odlučio za otvaranje vlastitog ureda. Radio je u različitim arhitektonskim uredima, a surađivao je i sa Vyoniyx-om, jednim od vodećih svjetskih ureda sa sjedištem u Londonu. Upravo to iskustvo predstavljalo mu je odskočnu dasku u karijeru i odlučio ga je prenijeti u nešto "svoje". Tako je nastao Studio GRiD.

Redovito vam donosimo priče poput njegove kako bi promovirali male poduzetnike i motivirali druge, koji su često obeshrabeni pri pokretanju vlastitog biznisa i ostvarivanju poduzetničkih vizija.

Boris kaže kako zasad nema loših iskustava, nego upravo obrnuto.

- Kod pokretanja ideje prihvaćen je naš poslovni plan kojeg smo dostavili Zavodu za zapošljavanje te nam je odobrena solidna financijska potpora u vidu potpore za samozapošljavanje i pokretanje vlastitog ureda što nam je pomoglo u samoj realizaciji kod nabave licenciranog softvera, uredske opreme i slčno. Zatim, Inovativni Zadar poduzetnicima početnicima, između ostalog, pruža zadovoljavajuću financijsku potporu subvencioniranjem zakupa prostora što je početnicima od velike pomoći u prvim godinama razvoja poslovanja. 

Usluge nude na inozemnom i domaćem tržištu pa su njihovi klijenti domaći i strani arhitektonski uredi, dizajneri, privatni investitori kojima je iznimno važna profesionalona 3d prezentacija njihovih projekata prije početka same izgradnje. Kako bi dodatno obogatili svoju ponudu, upravo su uveli i uslugu izrade atraktivnih modernih web stranica.

Entuzijazma mu, kaže, ne nedostaje pa se nada širenju poslovanja, te što većem broj zanimljivih projekata, a mi mu želimo svu sreću u ostvarivanju svojih poduzetničkih ideja.