U Biogradu na Moru od 27. do 29. svibnja Lokalna akcijska grupa u ribarstvu (FLAG) "LOSTURA" organizira međunarodni sajam ribarske opreme, strojeva te promocije ribe i plodova mora pod nazivom INTERNATIONAL FISHING EXPO s ciljem napretka ribarstva kao specifičnog segmenta gospodarstva RH. 

More je stoljetni izvor prihoda ljudima kojima su riba, mreža i brod glavni način opstanka, a ribarice i koće predstavljaju sredstva neophodna za život. U tom smislu Sajam će na jednom mjestu okupiti 40-ak izlagača raznih djelatnosti više ili manje povezanih s ribarstvom. IzIagači će predstaviti svoje proizvode, način uzgoja, Iova i prerade ribe i morskih proizvoda, a zastupljeni će biti i proizvođači te distributeri ribarske opreme i alata, brodske opreme, ribolovci, nautičari i mnogi drugi. Osim izlagača s područja Zadra i okolice, predstavit će se i iziagači iz cijele Hrvatske te inozemstva s ciljem promicanja ribarstva, povećanja potrošnje proizvoda ribarstva, prezentiranja najnovijih dostignuća strojeva, širenja poslovnih kontakata, razmjena ideja, poboljšanja kvalitete proizvoda te u konačnici povećanjem dostupnosti informacija i podizanjem svijesti potrošača. 

Sajam ima financijsku podršku iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo 2014.-2020. te punu podršku predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović, predsjednika Viade Republike Hrvatske Tihomira Oreškovića, predsjednika Hrvatskog sabora Željka Reinera, Ministarstva poljoprivrede - Uprave ribarstva, Ministarstva turizma RH, Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture, HGK, HOK, Zadarske županije, Agencije za ruralni razvoj Zadarske županije, LAG-a LAURA, Grada Biograda na Moru, Turističke zajednice Biograd na Moru, Udruge Koordinacija koćara Hrvatske i brojnih drugih institucija i medija.

Sektor ribarstva ima značajnu ulogu u izvozu prehrambenih proizvoda i treća je gospodarska grana po važnosti na našim otocima stoga su ovakve manifestacije prijeko potrebne kako bi pomogie daljnji razvoj hrvatskog ribarstva Važnost ove manifestacije su prepoznali svi relevantni dionici pa će tako na otvaranju sajma sudjelovati gospodin Mladen Pavić, izastanik predsjednice Republike Hrvatske te brojna eminentna imena nadležna za područje ribarstva, pomorstva i poljoprivrede kao što su: Ante Mišura, pomoćnik Ministra poljoprivrede; Irena Jahutka, načelnica Sektora za upravljanje EU fondovima u ribarstvu; Martina Jantol, pomoćnica Ministra turizma; Goran Šarin, pomoćnik Ministra pomorstva, prometa i infrastrukture; Mato Oberan, predsjednik Ceha za ribarstvo i akvakulturu; Danijel Segarić, pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu, Zadarska županija; 

U sklopu najvećeg događaja na području RH u sektoru ribarstva održat će se koncert klape "Cambi" 27. svibnja 2016. s početkom u 21 sat, te koncert benda Marijan Ban i Diktatori 28. svibnja 2016. s početkom u 21 sati.