ZADAR- Nova zadarska brodarska tvrtka Tankerska Next Generation održat će svoju skupštinu dioničara kojima će se razdijeliti prva dividenda u iznosu od 34.497.712,95 kuna iz dobiti koja je bila za 21.933,09 kuna.

To je iznos koji će se zadržati kao zakonska dobit. Svima onima, koji su imali povjerenje ulagati u TNG , dividenda će biti bruto iznos od 3,95 kune po dionici, a mora im se isplatiti do 8. srpnja.
Da TNG ide dalje potvrđuje i egzotična odredba Statuta koji se predlaže dioničarima. U njoj se Uprava, u konkretnom slučaju John Karavnić dobiva ovlast da u roku od pet godina poveća temeljni kapital do 200 milijuna kuna.
Na skupštini će doći i do promjene u članstvu Nadzornog odbora. Umjesto Andreja Koštomaja novi je član Nikola Mišetić iz Zgreba. On bi do 21. kolovoza 2019. godine trebao bi biti član Nadzornog odbora Tankerska Next Generation.

Najmlađa zadarska brodarska kompanija nastala pod okriljem Tankerske plovidbe jedna je od rijetkim koja svoje dioničare ali i zainteresiranu javnost o svemu obavještava i na vrijeme. U tome joj starija Tankerska plovidba dok je bila na Zagrebačkoj burzi sigurno nije bila uzor po transparentnosti.