Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju obavila je isplatu korisniku Pelagos Net farma d.o.o. na osnovu dodijeljenih sredstava iz EFR programa. Za završeno ulaganje u sklopu mjere "Proizvodne investicije u akvakulturi" tvrtki je isplaćen iznos od 7.554.960 99 kuna

 Radi se o tvrtki umirovljenog generala Ante Gotovine i Miše Mandića, koji je i suvlasnik tvrtke Jadran tuna. Oni su nakon Cromarisa proveli veliko ulaganje u  Gaženicu, gdje je preklani započela rekonstrukcija hladanjače, kapaciteta  1 500 tona za sitnu plavu ribu koja se koristi za prehranu tuna u uzgoju. Farma tuna nalazi se u susjednoj Šibensko-kninskoj županiji, ali tvrtka ima sjedište u Zadru, gdje im je i taj najvažniji pogon.

Ostvaranjem tog ulaganja smanjeni su troškovi proizvodnje, modernizirani tehnološki procesi, regulirani potencijalni rizici u proizvodnji te su stvoreni preduvjeti za povećanje proizvodnje uz poštivanje najviših standarda u pogledu zaštite okoliša i sigurnosnih uvjeta radnika, navodi se u informaciji Agencije.

Ulaganje tvrtke Pelagos net farma  od 18 milijuna kuna u  nekadašenje skladište voća i povrća, preko kojeg su Zadranima prije rata stizale banane, tvrtka Luka predstavila je  dijelom svoje ukupne investicije od 216 milijuna kuna u 10 godina. Luka ima koncesiju, a tvrtka Pelagos Net farma od njih je dobila potkoncesiju.