U ponedjeljak 21. ožujka s početkom u 18 sati u multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Zadar održat će se okrugli stol na temu „Ekološki proizvođači u lokalnoj zajednici: mogućnosti i izazovi"

Kao panelisti sudjeluju pročelnik UO za poljoprivredu Zadarske županije Daniel Segarić, savjetnik za poljoprivredu u Agenciji za ruralni razvoj Zadarske županije Neven Jurjević i predsjednik udruge „Volim domaće" Šime Žuža. Moderatorica je Žana Morović Rudić.

Pozivaju se svi zainteresirani poljoprivredni proizvođači da dođu na okrugli stol i svojim pitanjima i primjerima svojih iskustava doprinesu razgovoru.

Okrugli stol se održava u sklopu projekta "AlterPOP: Poticanje poduzetništva kroz promociju Alternativne POljoprivredne Proizvodnje" potpomognutog i financiranog iz Europskog socijalnog fonda.

Nositelj projekta je Udruga za promicanje ekološke proizvodnje hrane, zaštite okoliša i održivog razvoja "Eko-Zadar", a partner je AGRRA (Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije). Projektne aktivnosti održavaju se i uz potporu Poljoprivredne savjetodavne službe Zadar. Ukupna vrijednost projekta je 288.880,00 KN, dok Europska unija iz Europskog socijalnog fonda financira 95%, tj. 274.436,00 KN.