ZADAR- Jučer je na Zagrebačkoj burzi iznenađenja dana bio Turisthotel. Ostvareno je milijun kuna milijun prometa u trgovanju dionicima Turisthotela. Sa skokom cijena od 4 posto vrijednost dionice dosegla je 2600 kuna. U Upravi te zadarske najbolje tvrtke tumače takvo zanimanje poslovnim rezultatima koji su u prošloj godini bili još bolji, a što će rezultirati i dobrim dividendama.

Lani je Turisthotel imao rekordnu turističku sezonu koja je dovela do povećanje noćenja za 3.7 posto, ali i do povećanja prihoda za 8.7 posto. Prevedeno u brojke, poslovni prihodi lani je iznosio 205 410 milijuna kuna, dok je prihod godinu dana ranije bio 188,908 milijuna. Kada se oduzmu rashodi, čista dobit Turisthotela iznosi 69.8 milijuna kuna, što je također uvećano u odnosu na dobit iz 2014. godine od 64.8 milijuna kuna.

Turisthotel je oslobođen plaćanja dividende na račun poticaja za investicije. Lani je uloženo 32 milijuna kuna. Ove godine nisu planirali već investiciju. Tek 26 milijuna kuna, da bi se pripremili za veliku investiciju koja se još uvijek „papirnato" priprema 2017. godine u Turističkom naselju Zaton.