Na inicijativu Ceha intelektualnih usluga, Udruženje obrtnika Zadar i ove godine organiziralo je već tradicionalan jednodnevni seminar na temu računovodstvenih i poreznih propisa za poduzetnike koji obavljaju djelatnost knjigovodstvenih usluga. 

Ovakve edukacije Udruženje obrtnika organizira već duži niz godina u namjeri da svojim članovima omogući da na što dostupniji i jednostavniji način dođu do važnih informacija vezanih uz zakonske propise iz područja financijskog poslovanja.

Seminar je održan u četvrtak, 21. siječnja 2016. godine u novouređenim prostorijama COIN coworking-a u Zadru, Put Murvice 16, a u suradnji s Hrvatskom zajednicom računovođa i financijskih djelatnika iz Zagreba (izdavač časopisa RIF) i pod sponzorstvom Erste&Steiermarkische bank d.d.

Program seminara obuhvatio je teme vezane uz sastavljanje financijskih izvještaja i poreznih prijava za 2015. godinu, kao što su:

 Obračun plaća, drugog dohotka i obrazac JOPPD;
 Prijava poreza na dohodak i dobit za 2015. godinu;
 Godišnji i mjesečni obračun PDV-a.

Kvaliteti seminara značajno je pridonijela interaktivna metoda predavanja koja je omogućila uključivanje u raspravu svih sudionika.

Broj zainteresiranih sudionika bio je velik te je seminaru prisustvovalo preko 70 sudionika. Upravo zahvaljujući navedenom, Udruženje obrtnika Zadar nastavit će s organizacijom sličnih seminara za koje članovi iskažu interes.