Od ovog tjedna građanima su dostupni krediti OTP banke po vrlo povoljnim uvjetima: stambeni krediti u eurima s fiksnom kamatnom stopom za prve tri godine otplate već od 2,99 posto te stambeni krediti u kunama s fiksnom kamatnom stopom 4,95 posto za prvih pet godina otplate. Krediti se odobravaju bez troška obrade.

Do 31. ožujka 2016. godine traje posebna ponuda OTP banke za stambene kredite u eurima i kunama. Stambeni krediti u eurima - Sunčani krediti odobravaju se uz kamatnu stopu već od 2,99% fiksnu za prve tri godine otplate (EKS 4,48%) do iznosa od 250.000 eura i bez troška obrade kredita.

Namijenjeni su kupnji stana ili kuće energetskog razreda B, A i A+, kao i za poboljšanje energetske učinkovitosti financiranjem troškova izrade projekta, plinofikacije domaćinstava, sustava za filtriranje vode, kreditiranje zahvata na nekretnini koji utječu na smanjenje potrošnje energije, kupnje ili ugradnje solarnih kolektora za vlastite potrebe ili za potrebe prodaje struje HROTE-u, sustava za klimatizaciju, ugradnje vanjske stolarije s izo-staklom, termo fasada, obnove krovišta, vjetrogeneratora i sl.

U ponudi su i redovni stambeni krediti u eurima uz kamatnu stopu već od 2,99% fiksnu za prve tri godine otplate (EKS 5,84%), do iznosa od 250.000 eura i bez troška obrade kredita. Osim u eurima, OTP banka nudi i stambene kredite u kunama uz kamatnu stopu 4,95% fiksnu za prvih pet godina otplate kredita (EKS 5,22%), do iznosa u kunskoj protuvrijednosti 250.000 eura i bez troška odobravanja kredita.