Udruga bivših zaposlenika Solidarnost obratila nam se s molbom za objavu priopćenja o stanju u tvrtki Adria. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

ADRIA IMA SREDSTAVA SAMO IH TREBA ZATRAŽITI

Dana 2. prosinca 2015. godine u Zadarskom listu je izišao članak pod naslovom „Bivšim radnicima uplatili tri plaće" u kojem Dragan Bijelić, stečajni upravitelj navodi da više nema sredstava na računu riboprerađivačke tvrtke Adria za vođenje stečajnog postupka.

Udruga bivših zaposlenika «Solidarnost» Zadar već je u više navrata upozoravala stečajnog upravitela Dragana Bijelića i Ivicu Blaževića, regionalnog povjerenika Sindikata PPDIV da zatraže od Trgovačkog suda u Zadru i OTP banke Zadar pravo vlasništva Adrie nad osnivačkim dionicama i naknadu štete koje joj OTP nije isplatio.

Dalmatinska banka iz Zadra je pravna sljednica Komunalne banke koja je utemeljena 1957. godine. U skladu s tadašnjim zakonskim propisima transformira se 1965. godine u Komercijalnu banku, da bi u prosincu 1989. godine bila registrirana kao dioničko društvo pod nazivom Dalmatinska banka d.d. Potom kao Nova banka d.d., a sada pod nazivom OTP banka.

Pozivamo se na pravomoćnu PRESUDU Trgovačkog suda, posl.br.III P-280/06, od 7. ožujka 2008. godine, kada je presuđeno da se isplate dionice i naknada štete za osnivačke dionice i naknadu štete BAGAT PRECIZNOJ MEHANICI d.d. u stečaju Zadar u iznosu od 89.703.228,00 kn.

Od osnivača navedene banke samo se je jedan osnivač BAGAT PRECIZNA MEHANIKA naplatio za dionice i naknadu štete, a o drugih osnivača nitko kao ni i Adria.

Evo poštovani Bijeliću, Adria ima sredstava samo ih treba zatražiti.

U Zadru, 2. prosinca 2015. godine

Pravni savjetnik

Udruge bivših zaposlenika «Solidarnost» Zadar

mr.sc. Miljenko Marić