ZADAR- Jučer je u SC Višnjik održana prva skupština dioničara tvrtke Tankerska Next Generation (TNG)na kojoj su sve odluke donesene jednoglasno. Dioničari su izglasali neto dobit od 11.887.499,76 kuna za četiri mjeseca poslovanja TNG. Odlučeno je i kako neće biti dividende već će se taj iznos rasporediti u zadržanu dobit. Na skupštini je izglasan i prvi sastav Nadzornog odbora s mandatom od četiri godine.
Izabrani su Ivica Pijaca, Nikola Koščica i Mario Pavić, kao predstavnici većinskog dioničara, dok su Andrej Koštomaj i Joško Miliša stručnjaci iz financijske industrije, predstavnici dioničara koji su sudjelovali u povećanju kapitala Društva.

Na prvoj konstituirajućoj sjednici Nadzornog odbora za predsjednika izabran je Ivica Pijaca, a za zamjenika Andrej Koštomaj. O prvoj skupštini i sjednici NO, direktor TNG, John Karavnić obavijestio je sve dioničare preko Zagrebačke burze.

Tankerska Next Generation je tvrtka kćer Tankerske plovidbe koja ima godinu dana postojanja. Najveća hrvatska brodarska kompanija, Tankerska plovidba ove godine obilježava 60 godina osnivanja u kojoj je povijesnu ulogu imao još uvijek živući Ivan Paša.

Nije ni čudo što je moto Tankerske Next Generation "Duga tradicija - nova vizija".

Idućeg petka i Tankerska plovidba, koja je u većinskom vlasništvu Zaklade Petar Zoranić, održat će glavnu skupštinu dioničara.