ZADAR - Trideset zaposlenika Kemoplasta u stečaju nemaju, nakon današnje skupštine vjerovnika, razloga za optimizam da će u skorom roku naplatiti svoja dva milijuna teška potraživanja.

Nekretnine koje je Porezna uprava procijenila na 42 milijuna kuna, a koje će se na budućim dražbama nuditi po minimalnoj cijeni od 14 milijuna kuna, neće se prodavati u stečajnom postupku, nego će prvo proći kroz ovršni postupak na Općinskom sudu u Zadru. Također vrijednost pokretnina, strojeva i uredskog inventara, još nije procijenjena. Jedina sredstva koja sada ulaze u stečajnu masu jesu 4.000 eura mjesečne najamnine koju plaća tvrtka Hope za najam proizvodne linije i jedne kancelarije, a koja služe za pokrivanje troškova stečajnog postupka kojeg vodi stečajna upraviteljica Ivanka Bosotina.

- Najmoprimac je uveden u posjed 18. studenoga. Novcem od najamnine platili smo račun HEP-u od 9.700 kuna jer je bila prekinuta opskrba električnom energijom, rekla je Bosotina.

Na skupštini je osnovan odbor vjerovnika kojeg čine predstavnik Croatia banke Ivan Mihalina i radnici Mladen Tica i Vesna Glavurtić.

Stečajna upraviteljica Ivanka Bosotina priznala je potraživanja u iznosu od 40 milijuna i 686 tisuća kuna. Najveći vjerovnik je Croatia banka koja potražuje 25,8 milijuna kuna. Velika potraživanja ima još Hypo lising Kroatien, Croatia osiguranje, Ministarstvo financija i INA. Najveći vjerovnici upisali su svoje razlučno pravo nad parcelom u poslovnoj zoni Grabi kraj Poličnika površine 33.800 metara četvornih, te na poslovnu zgradu površine 3.375 četvornih metara.